Vuxenkurser

Se höstens schema här! 

3-GÅNGERS PROVA-PÅ-KURS, Nybörjare
Du kommer till stallet 3 gånger och testar att köra våra hästar, Shetlandsponny, Gotlands Russ och sista tillfället stor häst (Svenskt Varmblod), tillsammans med Travskolans instruktörer. Kursen är på 3 tillfällen.
Vi startar prova-på-kurserna löpande under året.
Pris: 840kr. Anmäl här!

PROVA-PÅ-KURS, Avancerad
För dig som redan har erfarenhet utav hästar men skulle vilja prova på körning.
Denna kursen är lite mer avancerad än vanliga prova-på-kurserna men vi går ändå igenom grunderna i körning och selning.
Kursen är på 3 tillfällen.
Pris: 840kr.  Anmäl här!

Känner du att Nybörjarkursen på 16 gånger är för mycket att börja med så är Prova-på-kursen ovan något för dig. En förkortad version av nybörjarkursen.

NYBÖRJARE
Här lär du dig grunderna i hästens skötsel, beteende mm. Du får lära dig sela och köra häst på ett säkert sätt. Vi kommer att köra på körplan, skogen och stora banan vid tillfälle. Kursen är på 16 tillfällen.
Pris: 4480kr. Anmäl här!

FORTSÄTTNINGSKURS
Denna kursen är för dig som har gått en prova-på-kurs på 3tillfällen och vill fortsätta på en till kurs.
I denna kursen kommer ni får lära er mer om selningen och att köra mer på egen hand.
Ni kommer få prova köra både på körplanen, skogen och på stora banan vid tillfälle med både ponny och storhäst nån gång.
Det kommer även ingå mer teori i denna kursen om hästens skötsel, daglig visitering och anatomi, stallskötsel m.m.
Kursen är på 16 tillfällen.
Pris: 4480kr. Anmäl här!

VUXENKURS 2
För dig som kan sela och köra på egen hand. Här lär du dig om hästens sjukdomar, foder, bandagering, körning med klocka och tempoväxlingar, vi kommer variera körningen med ponny och stor häst och du utvecklar din körning ytterligare. Kursen är på 16 tillfällen.
Pris: 4480kr. Anmäl här!

VUXENKURS 3
Reglementet, tävlingsutrustning, startmetoder och hur man kör på banan är några av de saker vi går igenom här. Du kör mer tempojobb med hästarna och vi tränar mer på att köra i klunga och olika heat. Kursen är på 16 tillfällen.
Pris: 4480kr. Anmäl här!

TRÄNINGSGRUPP
Kursen lär dig träna ponny och stor häst på ett bra och omväxlande sätt, både på bana, körplan och vår skogslinga. Vi fördjupar oss i de olika träningsmetoderna, körning med klockan kunna köra på en idealtid, känna sig mer säker i sin körning även med olika hästar.Träningsgruppen är på 16 tillfällen.
Pris: 4480kr. Anmäl här!

MOTIONSKURS
I vår kommer vi även att erbjuda en Motionskurs på travskolan.
För dig som bara vill komma ner till stallet och köra häst lungt i skogen och borsta och mysa med hästarna i lugn och ro. Den här kursen är för både ungdomar och vuxna!
Kursen är på 10 tillfällen.
Pris: 4200kr. Anmäl här!

I Travskolans regi erbjuder vi nu också:

HOVSLAGARKURS
Den kommer vara i två steg, varav efter avslutad kurs steg 1 kommer deltagarna ha tappskokompetens, dvs. förmåga att rätta skon, lära sig raspa hoven, samt slå på skon i gamla sömhål.
Deltagarna kommer även gå igenom kriterierna för praktiskt förmåga, medvetenhet och skaderisker.Kursen är på 6 tillfällen.
Pris: 2000kr. Anmäl här!

Steg 2, kommer vara en uppföljning till steg 1. Här kommer vara mycket fördjupning inom anatomi, verkning och balansering.
Kursen kommer ledas av Glenn Elo, medlem i Svenska hovslagarförbundet och godkänd av Svenska jordbruksverket som hovslagare.
Denna kursen kommer vara på 6 tillfällen à 2 timmar.
Krav för att börja denna kurs är att du ska ha tappskokompetens.
Pris: 3000kr. Anmäl här!

STARTHÄST KURS
Syftet med Starthästkursen är att erbjuda ytterligare en väg in i travsporten för de som har ambition att äga och träna travhäst. Kursen är ett komplement och fördjupning till B-licensutbildningen för dem som behöver mer utbildning på området.
Deltagare i kursen skall efter genomgången kurs ha fått grundläggande kunskaper för att köpa, äga, träna och tävla en egen eller delägd stor travhäst.
Denna kurs innehåller både teoretiska lektioner och mycket körning.
Vi kommer anpassa körningen efter era kunskaper och den nivån ni ligger på.
Kursen är på 16 tillfällen.
Pris: 6000kr. Anmäl här!

B-TRÄNAR LICENS
Ledarer för denna kurs kommer vara Karl-Erik ”Kacke” Nilsson och Glenn Elo.
För att få anmäla travhäst till tävling krävs att hästen har en ansvarig och licensierad tränare. B-tränarlicensutbildningen ger blivande B-tränare en god kännedom om travsporten. Du får också insikt i vad det innebär att ha ansvar för och träna travhäst för travtävlingar, arrangerade av travsällskap anslutna till Svensk Travsport, så kallade offentliga tävlingar.
För dig som vill söka B-tränarlicens erbjuder vi en utbildning som efter godkänt kör- och teoriprov ger deltagaren rätt att söka B-tränarlicens. Kursen innefattar både teori och körning. Skyddsutrustning vid körning står Travskolan för – vi har hjälmar, skyddsvästar och glasögon som vi lånar ut.

Deltagaren ska ha goda kunskaper i hästhållning samt kunna sela ut och köra en travhäst i motionstempo på travbanan. Nedre åldersgräns för deltagande i kursen är det år deltagaren fyller 16 år. Licensen kan lösas ut först vid 18 års ålder.
Kursen är på 8 tillfällen,Första träffen är torsdag den 2 oktober kl.18:00 i blå stugan
Resterande tillfällen är på tisdagar oktober 7,14,21,28, november 4, 11,18
Pris: 1100kr. Anmäl här!

Du kan dela upp din betalning i två omgångar. Kontakta oss!